“Ik raad de Pressure Cooker van harte aan”

Door Elina Schäfer op
Twee keer per jaar starten bij UtrechtInc de accelerator programma’s Pressure Cooker en Science Venture. Hierin werk je in korte tijd toe naar een schaalbaar business model, betalende klanten, complementair team en werkend product. Al meer dan 138 startups doorliepen onze programma’s en met succes! 68% van deze bedrijven bestaat en groeit nog steeds.

Waarom zou jouw startup ook moeten deelnemen aan ons accelerator programma? Lees hier de ervaringen van 1 van startups uit onze laatste Pressure Cooker: 2Daysmood (Menno Wielhouwer, CEO):

2daysmood website“De UtrechtInc Pressure Cooker is voor ons team een onvergetelijke tijd geweest. Allereerst is het ontzettend leerzaam om in een groep met verschillende startups op te trekken. Iedere startup is anders. Elk product, het team en de uitdagingen zijn anders. Maar een ding heeft iedereen met elkaar gemeen: de passie om met een bedrijf werkelijkheid te maken van een visie. Ik denk dat door die herkenbaarheid de onderlinge bereidheid om elkaar te helpen groot is. Successen vieren we dan ook samen bij UtrechtInc. Op de borrel op donderdag of gewoon bij het koffieapparaat.

Ook de begeleiding van UtrechtInc is cruciaal. Je bent zelf niet overal expert in. Bij UtrechtInc zitten mensen die dat op specifieke zaken en essentiële punten wel zijn. De begeleiding van deze experts is voor ons van grote waarde geweest.

Ik raad de Pressure Cooker van UtrechtInc dus van harte aan! Je vergoot je kansen aanzienlijk om je droom waar te maken. Bovendien beleef  je een energieke tijd die je nooit meer vergeet. Wat wil je nog meer?”

Aanmelden

Wil jij net als bijvoorbeeld 2DaysMood ook deelnemen aan de Pressure Cooker? Of ben jij een wetenschapper en heb jij interesse in ons Science Venture programma? Aanmelden kan t/m 29 augustus.

Over UtrechtInc
UtrechtInc is de incubator van Universiteit UtrechtUMC Utrecht en Hogeschool Utrecht en ondersteunt onderzoekers, alumni en ondernemers bij het succesvol opzetten van hun bedrijf. Eind 2015 is UtrechtInc door UBI uitgeroepen tot 11e beste universiteitsincubator in de wereld.

Het aantal ondersteunde startups sinds 2009 staat op 138. In 2015 hadden deze startups gezamenlijk € 52 miljoen omzet en creëerden zij 740 banen. In 2015 telt UtrechtInc 34 startups in huis en 60 succesvol uitgevlogen bedrijven (graduates). Deze bedrijven haalden in zes jaar totaal € 194 miljoen aan investeringen op. Naast faciliteiten en netwerk kunnen ondernemers ook bij UtrechtInc terecht voor groeikapitaal.