Bolas

Project- en researchtool waarmee de student de meest relevante en betrouwbare bronnen uit Google en databanken filtert, bewaart en deelt.

BOLAS is de project- en researchtool waarin studenten en begeleiders samenwerken. Met BOLAS zoek, bewaar en deel je bronnen. Zoeken kan met onze Discovery Tool “Laelaps”, die meerdere databanken en miljoenen documenten tegelijkertijd doorzoekt. Daarnaast zet BOLAS op een intelligente manier Google in. Door diverse filteropties (brontype, datum, educatieve bronnen etc.) zoek je gerichter en krijg je minder, maar betere zoekresultaten met een hogere relevantie. BOLAS genereert automatisch een projectrapportage met alle activiteiten: wie, wat, wanneer en hoe. Met de Google Docs-integratie citeer je de gevonden bronnen uit BOLAS direct in je verslag. BOLAS is de totaaloplossing voor iedere student.

Twitter

BOLAS 4 weken geleden

Interessant rapport van Berenschot over Open Access - toegang tot publicaties o.a. volksgezondheid, ook buiten de universiteit. #OpenScience

BOLAS 1 maand geleden

@jlueks Bovendien zit de schoolmediatheek op 'n strategische plek bij onderwijsontwikkeling en het kritische gebruik van (digitale) bronnen.