Hi, wij zijn UtrechtInc!

Vanuit onze passie zetten wij ons in voor jouw ondernemerssucces.

 

Jorg Kop

Managing Director

Jorg Kop (1970 ) is Managing Director bij UtrechtInc. Zijn passie is om ideeën, mensen en organisaties versneld naar een hoog niveau te brengen. Door de jaren heen heeft Jorg in vooral ondernemende Marketing-, Sales- en Algemeen Management rollen gewerkt bij verschillende bedrijven:

 • Van startup tot beursgenoteerd,
 • zowel B2B als B2C,
 • in Sigaren, Wines & Spirits, Snacks , Mobiliteit, Online, Decoratie & Interieur.

Zo heeft hij bedrijven gekocht, verkocht, opgestart, samengevoegd, gereorganiseerd en gesloten. Terugkerend is het creëren van de juiste dynamiek voor de gewenste doorbraak in groei. Jorg is voormalig mede-oprichter van SnappCar (P2P autodelen), informal investor en mentor van een aantal startups. "Ik verheug me om met UtrechtInc een springplank te zijn voor startende ondernemers."

 • Maakt zijn koffie af met melkschuim
 • Kan absoluut niet gamen

Marcellien Breedveld

Ideation Manager | UtrechtInc Garage

Marcellien werkt haar hele werkende leven met ondernemers, komt uit een ondernemend gezin en is getrouwd met een ondernemer. In het begin van haar carriere richtte zij zich op mensen die vanuit Nederland een eigen bedrijf willen starten in hun land van herkomst. Vervolgens werkte zij drie jaar in Ghana, waar ze een joint venture heeft opgezet om lokale boeren te mobiliseren bij het produceren van oliezaden. Ook trainde zij daar lokale ondernemers die zonne-energiesystemen in de West-Afrikaanse markt verkochten. Na haar adviserende rol bij het Ondernemershuis, versterkt zij nu sinds april 2011 het team van UtrechtInc. Haar kracht is het luisteren naar ondernemers, het signaleren van knelpunten en het bij elkaar brengen van mensen. “Mijn nieuwe uitdaging is de UtrechtInc Garage, een experimentatie lab waar onderzoekers, studenten & ondernemers samen experimenteren en werken aan hun passie voor een schone, groene & gezonde samenleving." 

 • Doet aan yoga en hardlopen 
 • Pitcht vanuit het hart en daarmee helpt ze graag ondernemers en onderzoekers

Elina Schäfer

Marketing, Communication, PR

Elina deed haar eerste werkervaring op bij Reed Business, Elsevier. Na haar opleiding Communicatie Management ging zij daar aan de slag als Marketing Coördinator. Bij Hotel en Congrescentrum ReeHorst richtte zij zich op de corporate communicatie, online marketing en PR. Zo ontwikkelde zij het theatermagazine, beheerde zij de website en zette zij marketingacties op. Bij UtrechtInc is deze allrounder verantwoordelijk voor onder andere de website, instore communicatie, social media en PR. “Ik heb enorm veel plezier in mijn werk. Bedrijfsincubator UtrechtInc heeft heel veel te bieden en dat wil ik iedereen laten zien!”

 • Pakt eens per jaar haar backpacktas
 • Leest elke ochtend in de trein de krant

Tijs Markusse

Business Development, Corporate Innovation

Tijs staat op en gaat naar bed met in gedachten ‘STARTUPS’. Zelfs als hij slaapt, droomt hij over business modellen, customer development, agile management, lean startup, … Vanwege zijn passie voor tech startups zat hij een jaar in San Francisco, Silicon Valley. Nu werkt hij bij UtrechtInc en richt hij zich op de ondersteuning van startups (Build) bij de groei van hun product, team en markt. Daarnaast is hij een van de oprichters van StartupJuncture“Een goede community barst van de energie! Mensen koppelen en kansen zien voor samenwerkingen zie ik als een must voor succes. Buiten de gebaande wegen durven kijken en zien wat partijen voor elkaar kunnen betekenen, daar ga ik voor.”

 • Houdt van mountainbiken en jazz muziek
 • Is een echte sfeermaker

Ruben Brands

Startup Accelerator

Bij UtrechtInc begeleid hij startups door onze programma's en koppelt hen actief aan ons netwerk.

 
Ruben heeft een achtergrond in zowel Business (Rotterdam School of Management) als Recht (Universiteit van Amsterdam) en werkt sindsdien in de startup scene. Zo was hij onderdeel van iLost. Met deze tech-startup nam Ruben deel aan Startup Bootcamp 2013. Een intense periode waarbij grote launching customers en financiering binnen werd gehaald. Bij iLost was hij hoofd van Product en Development. In zijn werk frustreerde het hem dat hij zelf niet kon coden. Om dat te leren nam hij daarom deel aan een Developers Bootcamp in Brussel. Ruben is continue op zoek naar kennis en mogelijkheden om zich te ontwikkelen en is de afgelopen jaren betrokken geweest bij de start van verschillende (eigen) ondernemingen. 
 • Is graag buiten; skiën en wandelen in de Alpen, wielrennen
 • Heeft een goed gevoel voor humor

Mare Derks

Events, Community

Mare kwam tijdens haar studie Communicatie Management in contact met ondernemerschap. Voor diverse gemeenten ontwikkelde zij een 'communicatie toolkit' en startte daarmee een eigen bedrijfje. Toen heeft Mare ervaren (en gelooft ze nog steeds) dat ieder persoon de maker is van zijn eigen succes en geluk. Ze zette vervolgens een grote stap, van haar woonplaats in Limburg naar Utrecht, om zich te mengen in een wereld vol gedreven mensen: de startup scene. Of het nou gaat om events, communities of communicatie... de uitdaging ligt in het verbinden én activeren van mensen. Dit op de juiste plek en tijd om een momentum te creëren voor samenwerking en daadkracht! "Wat zijn de resultaten? Inspirerende menselijke ervaringen, grensverleggende producten en diensen en uiteindelijk een gezonde samenleving."
 • Kan niet stilzitten (danst liever op latin muziek)
 • Graag bezig met puzzels en strategieën

Jolanda Brussaard

Office Coordinator