18k Startkapitaal

Gunstige financiering zonder aandelen uit te geven!

Om je startupconcept uit te bouwen tot een groeiend bedrijf stap je in het acceleratieprogramma van UtrechtInc. Je doorloopt verschillende fases: 1. Pressure Cooker 2. Sience Venture en 3. Build. Je kunt je aanmelden en starten in stage 1 of stage 2. De tweede stage, Pressure Cooker, draait om 4 maanden hard werken om een startup met draagkracht te ontwikkelen. Na deze periode ben jij klaar voor een investering!

Je krijgt dan ook de kans om te pitchen voor een onafhankelijke adviescommissie bestaande uit ervaren ondernemers en investeerders. Zij schatten jouw startup op waarde en beslissen of jij  €18.000 startkapitaal ontvangt uit het Rabo Pre-seed fonds. Zo ja? Great job! Je gaat met dit verse groeikapitaal door naar stage 3 om je startup verder uit te bouwen tot een impactvol wereldbedrijf.

18k terugbetaling

De lening van €18.000 is belastingvrij en zonder de uitgifte van aandelen. Vanaf het moment dat jij toegang krijgt tot het kapitaal deelt UtrechtInc het ‘financiële ondernemersrisico’ met jou. Ondernemers hoeven de lening van 18k namelijk alleen terug te betalen als hun inkomsten dat toelaten. De aflossing begint na 2 jaar gedurende een periode van 36 maanden. Het rentetarief blijft laag met 2,5%.

Sucessfee

Als jouw startup erg succesvol wordt betaal je maandelijks bovenop de afbetaling van je lening een successfee van 2% van je omzet. Uiteindelijk betaal je maximaal 2,5x je lening terug. Het motief achter dit hele systeem is dat UtrechtInc jouw omzet graag zo hoog mogelijk ziet worden en de successfee kan gebruiken om weer te investeren in nieuwe startups! Heb je nog vragen? We staan je graag te woord.