Betaling

Jouw succes is ons succes!

UtrechtInc biedt startups een formule voor de ontwikkeling naar een gezond bedrijf met positieve impact op de samenleving. Succes definiëren wij als groei in omzet (klanten) en het vinden van het vliegwiel waarmee je schaalbaar wordt. In de eerste 2 jaar bij UtrechtInc zetten we ons in voor een zo sterk mogelijk groeiproces en investeren we in jouw bedrijf. Je staat geen aandelen af, maar de betaling aan ons is een revenue share op het moment dat jij voldoende geld verdient. Meld je aan.

Na een selectie start je bij UtrechtInc in het programma Science Venture (fase 1) of Pressure Cooker (fase 1). Daarna pitch je voor een Adviescommissie die bepaalt of jij doorstroomt naar Build (fase 2). Afhankelijk van de fase zijn dit per onderdeel de kosten bij UtrechtInc:

Programma

Inclusief: toegang tot ons acceleratieprogramma met trainingen, masterclasses, intervisie met peers, mentoring en financiering. Je betaalt:
- Science Venture: €2250.
Dit is inclusief flexibele werkplekken, met mogelijkheid tot extra betaling voor vaste werkplekken of een eigen kantoor.
Pressure Cooker: €1850.
Exclusief de tarieven voor incubatie (*) en success fee (**).
Build: € -
Exclusief de tarieven voor incubatie (*) en success fee (**).

Incubatie *

Inclusief: vaste werkplekken of kantoor, vergaderruimten, lekkere koffie en thee, printfaciliteiten, sparringssessies met mentors en toegang tot de ondernemers in huis en ons netwerk.
Je betaalt: per maand per vaste werkplek (vanaf €100) of per kantoor (vanaf €237). Dit is inclusief een variabele korting. Je start het eerste jaar met 65% korting op je kantoor, daarna daalt die korting ieder half jaar.

Success fee **

Bij de start heb je weinig te besteden en investeren wij in jou. In ruil voor onze ondersteuning betaal je een success fee op het moment dat jij voldoende geld verdient.​ Deze terugbetaling start 3 jaar na het afronden van het programma en is verspreid over 36 maanden. De hoogte van het maandelijkse bedrag is afhankelijk van wat je kunt betalen. Zo betaal je niks bij een jaaromzet onder de € 150.000. Heb je in jaar 3 een omzet van bijvoorbeeld € 290.000, dan betaal je ons in jaar 4 € 300 per maand terug. Dit geld gebruiken wij vervolgens om nieuwe startups te ondersteunen in hun beginfase. 

 

18K lening tegen 2,5% rente

Dat is gunstig! Wanneer je wordt toegelaten tot Build (fase 2) krijgt jouw startup direct een belastingvrij startkapitaal van €18.000 vanuit het Rabo Pre-seed fonds. De aflossing begint in jaar 3 gedurende een periode van 36 maanden, tegen een vaste lage rente van 2,5%. Je kunt vanaf dan ook toegang krijgen tot € 50.000.

De kosten die je betaalt per fase.